torsdag 6 augusti 2015

Tenuta Belguardo 2007

Så en gammal goding igen, Tenuta Belguardo, en favorit som vi ständigt har på lager.

IMG_3789

90 % Cabernet Sauvignon och resten Cabernet Franc, här i mer mogen tappning än vi är vana vid. Mörk frukt, lite mer jordiga toner än tidigare och blyerts och en anings bitterhet. Fylligt, balanserat och ett utmärkt pizzavin helt enkelt. Gläder mig åt att jag har två flaskor kvar i källaren och det ska bli intressant att se vad som händer de kommande åren.

Under kvällen hade jag också glädjen att återigen använda pizzaugnsinsatsen till webergrillen. Bra grejer. Tände en rejält rågad skorsten med kokosbriketter. När alla hade bra glöd hällde jag ut dem jämnt över grillgallret och lät därefter grillen stå med insatsen på i cirka 15 minuter. Har skyfflar Anna in första pizzan med Karl-Johan på.

IMG_3792

Ett grymt bra tips från boken The Pizza Bible är att blanda i mannagryn i mjölet som läggs på bakbordet och pizzaspaden. Den grova strukturen gör att pizzan glider lättare på både spade och sten. Funkade väldigt bra.

Vid sidan om hade vi preppat med salami, basilika och vitlöksolja.

IMG_3795

Efter cirka 8 minuter var pizzan klar för slutmontering för servering.

IMG_3805

Pizzainsatsen ger bra resultat med rätt mängd briketter och tid innan tillagning. För mycket briketter och stenen blir för varm i förhållande till luften, för lite briketter ger för dålig värme totalt. Börjar få allt starkare tvångstankar kring att bygga en riktig vedugn. Vi får se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar