Första racerturen tillsammans med Anna avklarad och jäklar vad bra det gick. 81,77 km med rullsnitt på 29,6 km/h. Hade varit otänkbart för ett år sedan. Jag är strålande nöjd.
Efter cyklingen var det dags för grillning, den här gången från ett recept i Mer Smak, Coops kundtidning. Superbra recept på varmrökt lax där vi använde flisor av rödvinsindränkt ek och lapsangte för rökningen.
Dryckestipset till var en riesling, men så här i efterhand tycker jag nog en ekad chardonnay hade varit perfekt. Det vi råkade ha hemma var en Boulder Bank Sauvignon Blanc, 79 kr flaskan.
Absolut prisvärt. En härligt doft av fläder och citrus och fräsch syra i smaken. Inte alls dumt, och även om det inte är särskilt fylligt så håller eftersmaken i sig fint. Ingen klockren kombo till maten men det funkar okej ändå. Bra bruksvin att ha hemma.
Till laxen serverades blomkålspuré, brynt smör med hasselnötter och blomkålsflarn. Gott som tusan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar