lördag 9 mars 2013

Saronsberg Full Circle 2010

Det här är en gammal favorit från Sydafrika med en Rhone-blandning på Shiraz, Grenache, Mourvédre och Viognier som vi tänkte skulle passa perfekt till kvällens mat. Det gjorde den, men vinet var ändå en besvikelse. Suveränt fin godisdoft och god fruktig smak med både sötma och syra som balanserade fint mot de karamelliserade lökarna. Vi skulle haft lingon till men kom detta alldeles försent i matlagningen. Det hade annars suttit bra som motvikt resten.

Saronsberg

Vinet var inte så dumt men inte prisvärt då det drar iväg på hela 289 kronor flaskan. God fin frukt i hela gommen som första intryck och sedan ingen eftersmak alls utan allt faller platt. Trist.

Maten blev utmärkt. Reninnerfilén körd i sousviden till 52 grader och sedan hastigt stekt. Till det kantareller, rotsellerikräm och karamelliserad lök.

Ren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar