Det här blev jag väldigt förtjust i, men först lite gnäll:
Buhu, ännu en vardagskväll med rester. Sallad, kalvbräss, gåslever, torkad Karré från Kristofer Franzén, ja ni hör hur illa det är ställt.
Till det en Vouvray 2013, en gåva från Vinlusen, och den lyckades han otroligt bra med. Jag gick igång från första doftförnimmelsen. Skön fruktigt doft med blommor, lite äpplen och en del honung. Direkt i munnen kommer mjuk frukt och fattoner, sedan en liten syraspets och längst bak i gommen en anings beska. Också något funky som jag inte vet vad det är, både Anna och jag tänker på botrytis, men det är jättegaranterat fel. Kanske någon klok läsare kan beskriva bättre.
Vinet är gjort på chenin blanc, är värt varenda öre och är en klar rekommendation. Köp!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar