Nu blev det svulstig, fet fläsksmak med hint av julkryddor och dessutom syrliga tillbehör. Helt enkelt idealiska förhållanden för en Dario Princic Pinot grigio som vi lät öppna redan på förmiddagen.
Riktigt snygg färg i karaffen.
Till det varmkorv med bröd, som jag tyvärr missade att fotografera. Födelsedagsbarnet klämde dock fram en bild på den påbörjade rätten.
Korvsmeten vacuumförpackade vi i ett block och sedan ner i vattenbad några timmar.
För serveringen skar vi ut rätblock av smeten, penslade ut senap på och doppade två av långsidorna i panko och stekte sedan på “brödsidorna”. Klassiska korvtillbehör i form av senap, sallad, gurka och lök. Dessutom en lite sharonfrukt till. Återigen en galet bra kombination, nästan i klass med pastan och montracheten. För gästernas del var kanske orangea vinet en aningens radikalt val, men de blev övertygade efter att maten och vinet fått samsas och blivit kompisar i munnen. Nöjd Janne Tuba!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar