Det finns en uppsjö av recept på Chicken on a Throne och själva anledningen till att man ska använda sig av något av dem är att det är kul att stoppa in en ölburk i en kyckling.
Nedan en snygg komposition med öl, kyckling, kanonkula, kedjeolja och hand cleaner. Allt har använts senaste dagarna men inte samtidigt.
Tricket är att skära av toppen av ölburken och stoppa upp den där bak (på kycklingen).
Och här finns det en massa varianter kring kryddning, om man ska ha grejer i ölen som lök och citron och hålla på, och annat. Den här gången blev det bara en simpel utvärtes kryddning med olja, salt och svartpeppar.
Grillen preppade vi med en ring av väl tända briketter, och tanken är att kycklingen ska placeras i mitten.
Vi hade även på lite Jack Daniels rökved, och efter ca 1 timme var kyckling mycket bra tillagad och snygg.
Av en ren händelse råkade vi ha en öppnad E Guigal Côtes-du-Rhône som ju är väldigt gott men ingen perfekt matchning till kycklingen. Vi hade behövt något lite fetare för vinet att brytas mot än potatissallad och pippi. Nåja, nästa gång lyckas vi bättre.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar