torsdag 24 mars 2016

Glad orange påsk!

Jag fortsätter oförtrutet att lobba för orangea viner till den traditionella, midsommar-, jul- och påskmat vi har vad gäller fisk även om kvällens vin inte blev det mest lyckade hittills. Ikväll startade vi med matjessilltårta och deviled eggs.

sill

Tårtreceptet kommer från Allt om mat och vi hade reducerat allt utom örterna till två femtedelar. Nästa gång blir det helt klart ännu mer örter och mer av ostmassan. Förslag också på att byta ut creme fraichen mot gräddfil för att få upp syran mer. I grunden gott men som så många recept på nätet onödigt fegt.

Det som blev galet bra var laxsalladen hämtat från Coop. Ett riktigt snyggt recept med kål, rödbetor och kapris till laxen, i det här fallet en salmalax som vi körde indirekt på klotgrillen. Bricketmängd en tredjedels skorsten och sedan en anings körsbärsträ, grilltid 22 minuter (350 gram filé). Resultat, en snygg fisk med subtil röksmak och saftighet som heter duga. Gott!

sallad

Besvikelsen idag blev tyvärr vinet. Även om det var bra matchning till maten och också ett vin från förr som vi verkligen uppskattat (och som känts stabilt) så föll det platt. Idag var Paraschos pi ponka 2010 doftlöst och endimensionellt. Kanske dags att beställa lite Clai, Roxanich, Radikon och något nytt.

En som alltid gillar landet, fisk och brasa är Egon.

katt

Glad påsk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar