onsdag 29 juli 2015

San Gall 11

Nu har vi testat några av vinerna vi köpte med oss från senaste resan till Mallorca. För det mesta riktigt gott, men den här kvällen blev domen hård.

Men först, naturligtvis, blandade vi ihop lite ingredienser som vi värmde på på lite olika sätt för att sedan få fram något som blev en enrättersmiddag. Först fyllda paprikor från Yotam Ottolenghis och Sami Tamimis utmärkta Jerusalem. Köttet utbytt mot svamp.

IMG_3711

Till det grillade vi lammlägg som blev riktigt goda, möra och saftiga. Cirka 3 timmar indirekt med få briketter och en del körsbärsträ. Resultatet blev mycket gott och ganska snyggt. Testa gärna på det här sättet, och testa gärna att köra i rök på ännu lägre temperatur under längre tid.

IMG_3715

Till det blev det då Sant Gall 11, 15 % alkohol och druvorna Manto Negro, Cabernet Sauvignon, samt Syrah. Det är en stor doft, fin doft med mörka bär, russin och choklad. Riktigt angenämt. Smaken är fyllig, fruktig kompott med en rejäl alkoholkänning, spritigt helt enkelt. Det finns ingen balans i vinet och det är tyvärr inte så gott och det passar inte alls till maten. Vi tar bara ett glas var och resten blir kvar i flaskan.

IMG_3752

Dag tre testar vi igen. Lika spritigt som tidigare men med ännu mörkare frukt med russin och plommon. Vi testar till en rejält lagrad och krallig ost, men konstaterar att det passat betydligt bättre med en port eller en amarone. Det är inga fel på vinet men det är inte heller en stil som passar Janne Tuba alls. Diss! Köpt på tips, så kan det gå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar