fredag 28 juni 2013

El Rey Old Vine Grenacha

För ovanlighetens skulle blev det ett humant prissatt vin ikväll, nämligen El Rey Old Vine Grenacha, 65 kr.

IMG_1102

Öppnar flaskan, direkt ner i glas och första intrycket av doften: billigt vin. Smaken knuten och snipig. Oväntat mycket tanniner och syra. Vi tjoffade i vinet i fina dyra Riedel-karaffen.

Väntar en liten stund och tar det tillsammans med lite rillette (allting blir bättre med rillette).

IMG_1106

Jäklar vilken skillnad med den något kryddiga och rejält feta rilletten när den får ackompanjera vinet. Nu känns det balanserat och gott.

Fortfarande samma glas men med andra tillbehör; konstigt torkat bröd och F5-knappen till Stockholm-Göteborg-tråden på HappyMTB.

IMG_1108

Antingen har vinet eller jag och Anna utvecklats fint under kvällen för nu smakar det inte dumt alls. Vinet funkar bra till grillade biffen och potatisen. Vi gjorde ingen sås, men som tur var hade vi Bregott hemma, det funkar det med.

IMG_1111

Vintipset kom från den vinguru jag lyssnar på mest för tillfället, Magnus Ericsson på Helsingborgs Dagblad. Håller inte med honom om allt, men jag gillar hans stil och att han testar viner från billigaste billiga till det mer exklusiva sortimentet. Kolla gärna in hans recensioner och i synnerhet tipsen kring nyhetssläppen på bolaget.

För övrigt kan jag tipsa om att bolaget vid Bromma Blocks tagit in Baltos i sortimentet. Köp-rekommendation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar