Förkylning med inslag av feber har gjort den här julen till en lugn historia. Mot bättre vetande tog jag den traditionsenliga joggingturen på julafton, en långsam mil, sedan dess har det varit mest stillasittande med undantag för snöskottning.
En del kul har jag hunnit med, till exempel installation av katt-TV. Egon är mycket nöjd.
Röksetupen som vanligt med en termometer för lufttemperaturen och en för köttet.
Ut pluppar två fina skinkor på 4-5 kg från G Nilsson, en rimmad och en rödvinsmarinerad (inklusive hjälp med köttspruta).
Den rödvinsmarinerade skinkan är en av de saftigaste och godaste jag någonsin smakat. Riktigt lyckad. Tillagningstemperaturen pendlade mellan 112 och 120 grader vilket verkar ge snabb tillagning, drygt 7 timmar, snygg yta och utomordentligt saftigt kött. Glöm aldrig det.
Och så har det druckits en del också förstås.
Monti Garbi Ripasso. Okej men inte jättekul.
Meerlust Chardonnay. Ekigt, rätt ointressant.
Meerlust Rubicon. Gott. Finns mer prisvärda därute men helt klart ett vin jag köper igen.
Bästa biran i jul: Jólabjór. Trots rökigheten så är resultatet riktigt lyckat. Bra rökighet, fint och fylligt utan att vara beskt. Här ska köpas mer.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar