Efter avklarad röstning firade vi med ett par pizzor från Donna Diana i Annedal och en Chassagne-Montrachet 2011. Bra vin funkar alltid med pizza, och pizza funkar med nästan vilket vin som helst.
Vinet liknade lördagens Montrachet med friskhet, citrus och brynt smör/kola men med än mer kärna och spets i doft och smak. Något snäpp bättre än vinet från i lördags (motiverar helt klart prisskillnaden) och det smakade utmärkt. Båda vinerna kostar något mer än de smakar men sådant går det inte alltid att ta hänsyn till.
Passade såklart utmärkt till pizza nr 1, kyckling, chevre, pinjenötter, honung med mer. Riktigt trevlig kombo.
Till pizza nr 2 dög det nästan lika utmärkt.Grillade grönsaker, bresaola, pesto och annat smått och gott utgjorde pålägget den här gången.
Skippa boxarna och drick bra viner till era pizzor! Det är det värt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar