lördag 6 oktober 2012

Royal Tokaji Furmint och Sebastiani Zinfandel

Ibland har man tur. Ikväll ska det vara vitt vin i maten och rött vin till maten så därför får vi testa två sorter. Börjar med det som blev över av Royal Tokaji Furmint, ett torrt fint vin med bra syra som jag verkligen gillar, inte särskilt fylligt men ändå fruktigt och med bra ek. Kommer köpa igen.

RoyalTokaji

Kvällens bästa är Sebastiani Zinfandel, grymt prisvärt och välsmakande tycker jag. Dock väldigt stor variation på vad recensenterna anser, allt från underbetyg till strålande omdömen. Typiskt mustig, ekig insmickrande amerikanare som jag tycker håller sig på rätt sida gränsen, och då gillar jag stilen stenhårt. Tycker att vinet påminner mycket om Seghesio Old Vine Zinfandel, en gammal favorit.

Sebastiani

Gillar man snipiga fransoser (som också är gott) så kanske den här känns för saftig/syltig. Gillar man vin i stil med Rawson’s Retreat så kommer man förstå värdet av att lägga till lite pengar till vinköpet.

Vinet passade utmärkt till kvällens middag: lammspett tillsammans med polenta med lavendel, broccoli, kantareller och mandelflarn. Ful bild nedan. Notera besticken.LammPolentaLavendel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar