lördag 13 oktober 2012

Brancaia Chianti Classico 2008

Ännu ett bättre vin till förtäring. Brancaia är en gammal favorit och alltid lika välkommen, kvällen till ära välluftad och vältempererad. Balanserat och bra vin med lång syra men något tanninigt. Fyllig smak med körsbär/mörka bär/sylt. Utvecklas under kvällen till att bli något mjukare. Det här vinet kräver av mig att jag skapar etiketten “Janne Tuba rekommenderar”.
IMG_0265
Till det åt vi en alldeles utmärkt oxkind som vi tillagat sous vide med hjälp av våra fina apparater. Serverades med morötter, svartrötter och mandelpotatismos med en rejäl dos smör samt rödvinssås med något för hög syra. Kombon fungerade hyfsat bra. Var och en för sig mycket bra. Oxkinden kändes något överkokt men ändå inte tillräckligt mör (den smakade dock väldans gott).
IMG_0266
Det var första gången vi tillagade oxkind och det blev 8 timmar i 80 grader. Spontana reaktionen är att vi borde gå ner i temperatur och upp i tid. Nästa gång borde vi satsa på något i stil med 24 timmar och 68 grader och göra en ny utvärdering. Kul att laga mat när experimenterandet handlar om förfining.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar