lördag 20 oktober 2012

Hellas, premiär gånger 2

Idag var det premiär i Hellas för mig och min frus nya Scott Spark 29 Elite inköpt hos Sportson Barkarby. Anna cyklade där tidigare i år på kursen med Bike Academy, för övrigt en kurs som hon verkligen gillade. Planen var att vi skulle cykla omkring i skogen i solsken på förmiddagen, fika en stund, för att sedan fortsätta hoja i det fantastiska vädret under eftermiddagen. Gick sådär.

Scotten är purfärsk och så sent som igår kväll färdigställdes den från butik av en glad sportsonmedarbetare:

Sistafix

Efter cykelbutiksmekandet fixade vi till lufttrycket i dämparna och däcken så att det skulle passa Annas smak bättre. Som syns på den obligatoriska cykelmotträdbilden (den nogräknade noterar att cykeln även är lutad mot tegel) nedan så återstår definitivt justering av sadeln.

ScottMotTrädoTegel

På vägen från Strängnäs till Hellas hann vi med ett snabbt besök på XXL för inköp av slang, flaskställ, shorts samt vindjacka. Allt givetvis oumbärligt, men i synnerhet slangen skulle det visa sig (fast punkan kom först när vi var tillbaka vid bilen). Väl framme kunde vi imponeras av att prognoserna från både SMHI och YR hade slagit in: rejält med regn. Man ska alltid börja en cykeltur med lite mekande. Varför vet jag inte:

Mekinnanstart

För att vara säkra på att hitta hade vi laddat ner en rutt, som bland annat innehöll A-trail, från random användare av Garmin Connect. Det visade sig vara en rutt alldeles för svår för oss. Lera, surhål, hala stenar och allmänt kuperat gjorde livet surt och vi var bra trötta när vi kommit halvvägs. Paus, påfyllning av energi och en skakig bild:

Energi

Delar av A-trail var riktigt kul och borde fungera ännu bättre för oss när det är torrt ute. När vi kom in på gröna spåret blev det äntligen terräng som passade oss, hällar, lite stenigt och lagom kuperat. En svårighetsgrad som kändes utmanande men överkomlig.

Efter två timmar vid 15:05 var vi tillbaka vid fiket där vi möttes av skylten, “Idag stänger caféet 15:00”. Ungefär där tog orken slut. För blött, halkigt och vurpigt. Lika bra att dra till närmsta Statoil för inköp av energi och sedan sticka hem.

Smuts

Nu vin, ost och torkat kött. Imorgon mtb i Strängnäs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar