lördag 20 oktober 2012

Petalos 2010

Här kommer ett vin vi upptäckte för några år sedan i Barcelona, vilket gladde oss då spanskt vin inte känts så spännande tidigare. Övervärderat på 90-talet, undervärderat på 00-talet, gemensam nämnare har varit Rioja. Halvtrist. Nu verkar dock fler intressera sig för andra viner och områden i Spanien än just Rioja och det finns verkligen en mångfald där. Petalos 2010 kommer från Bierzo, ett distrikt som inte varit representerat på bolaget förrän på senare år, precis som till exempel Priorat.
Petalos2010
Vinet är fylligt, moget och fint. Inga kantigheter som sylt eller syra, och vinet är mjukt trots hög alkoholhalt. Annas första tanke på doften var blyerts, men det försvann fort, snarare örtig doft med kanske lite lavendel/blommighet. Vinöst och örtigt i smaken. Neutralt.
Riktigt gott vin men stack inte ut tillräckligt för Jannetuba rekommenderar-taggen. Kommer köpa igen, definitivt prisvärt.
Till vinet blev det lammfärs inrullat i slaksida med frekeh. Inte jättefestligt direkt, men helt okej en lördagskväll på landet:
LammSlaksida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar