fredag 19 oktober 2012

Georg Breuer Riesling Sauvage

Kvicka moves ikväll, hem från jobbet, packa ihop, dra till Sportson Barkarby och se min fru köpa en heldämpad 29 + andra grejer, och sedan åka hela vägen till stugan. Väl framme rensa efter en utlöst råtfälla utan råtta (läbbigt alltså, det var en del blod inblandat), sedan värma fiskgryta från Hav, som huserar i Hötorgshallen, i micron och grabba första bästa vin som kan tänkas passa till, typ vitt.

Det blev en Georg Breuer Riesling Sauvage 2011 års modell från Rheingau, Tyskland:

Breuer

Första slatten i glaset direkt från kylen doftar inte mycket och smakar mest syra, oangenämt. Kombinationen med grytan är inte helt lyckad, här hade ett rundare vin med lite mindre syra och större fyllighet passat bättre. Efter att ha fått stå framme ett tag ändrar vinet karaktär. Förmodligen beroende på luftning, temperering och/eller att jag har fått i mig lite alkohol. I doften framträder aningens sötma/honung, smaken helt torr, mineralig, citrusartad. Gott. Kommer nog testa igen men då låta vinet står framme minst 45 minuter innan servering och då även kombinera med annan mat.

Fiskgrytan från Hav var för övrigt mycket god. 85 spänn för 500 gram bra fiskgryta = prisvärt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar