söndag 13 juli 2014

Château de Rochemorin Blanc 2009

Mamma har lärt mig att alltid lita på sådant som skrivs anonymt på internet så när någon kom med vintips under Anima-bloggposten var det bara att köpa ett par flaskor. Första flaskan Rochemorin smuttade vi på till en fint grillad Seabream.

DSC_0033

Tyvärr var vinet defekt och smakade oxiderat så det blev till att korka upp ett annat vin till maten, men flaskan såg fin ut framför sparrisarna.

DSC_0035

Så här två dagar efter tar vi fram andra flaskan, och just det, vinet är gjort på sauvignon blanc. Stor och betydligt renare doft en förra flaskan så klart. Även väl tilltaget i smaken också med krusbär och svarta vinbär. Känns som att vinet är rejält fatlagrat och att ekbeskan är lite väl framträdande. Tyvärr känns det inte heller som att det balanseras upp av den alltför klena syran. Påminner mig om när vi tidigare druckit olika årgångar av, också den hårt ekade, Planeta chardonnay där några flaskor hållit sig på rätt sida gränsen och andra inte. Det här vinet är på fel sida gränsen.

Känns beklämmande att vara så här negativ när någon bemödat sig om att komma med goda tips på bloggen och jag tror inte heller att det var kvaliteten på vinet det handlar om, men det här föll helt enkelt inte familjen Tuba på läppen. Vi kommer ställa in flaskan i kylen igen och smutta på den imorgon. Återkommer med kommentar om något ändrats.

Till firren blev det en Comtes d’Isenbourg Riesling Grand Cru Schoenenbourg.

DSC_0041

Slutet gott allting gott.

DSC_0039

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar