lördag 5 juli 2014

Anima Chenin Blanc 2012

Riktig trevlig, smakrik och fruktig chenin blanc med en del fatkaraktär.

DSC_0019

Utmärkt till den grillade tonfisken, som, om jag får säga det själv, blev sjukt galet bra tillagad. Kan bli mer Anima i sommar. Prisvärt och gott.

DSC_0022

11 kommentarer:

  1. Prova gärna Rochemorin blanc till grillad fisk!

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset! Piper iväg och köper en idag tror jag.

    SvaraRadera
  3. Nu har jag testat ett par gånger och även gjort ett litet inlägg om det. Tackar ödmjukast för tipset, vill gärna ha fler, men tyvärr skrev jag negativt om vinet.

    SvaraRadera
  4. Högst besynnerligt. Det som förvånar mest är naturligtvis inte att den första flaskan var defekt, utan att ni känner för stor påverkan av fatlagringen i den andra flaskan. Jag har ingen aning om hur länge vinet lagrats på fat och har inte känt av det. Vanligtvis är jag mycket känslig för fatlagring av vita viner och väljer alltid ståltankslagrad chardonnay framför ekad.

    SvaraRadera
  5. Skumt! Har vi druckit olika varianter eller vad? Eller fick jag viner från en konstig batch och borde testa igen? Kollad bolaget nu och där står "rostad fatkaraktär" så någon ek borde kännas.

    SvaraRadera
  6. Jag uttryckte mig slarvigt. Naturligtvis är där ek men, enligt mitt tycke, väldigt balanserat. Inte alls övervakad som varit så vanligt på charader från nya världen. Jag tror kanske att vi har olika smak, helt enkelt. Kanske behövs lite fetare fisk...

    SvaraRadera
  7. Övervakad=överekad

    SvaraRadera
  8. Charader=chardonnayer

    SvaraRadera
  9. Övervakade charader tyder snarare på för mycket vin.��

    SvaraRadera