lördag 3 november 2012

Kendall Jackson Grand Reserve Cabernet Sauvignon

Inser att i början av den här bloggens liv kommer att bli några Jannetuba rekommenderar-taggar då vi dricker en del beprövade viner just nu. Ambitionen är sedan att blogga om sådant som inte förkommit på bloggen tidigare, förutom möjligtvis nya årgångar om det känns viktigt. Då blir det naturligtvis fler nyheter för oss och även fler möjligheter till mediokra, inte så lyckade, men ibland duktigt häftiga viner.

Hur som helst så har det varit en alldeles strålande dag med besök i Strängnäs domkyrka där det var konsert med Matteus symfoniorkester och kör som spelade Brahms rekviem. Jag spelade i orkestern mellan 1992 och 2009 och jag har hunnit spela Brahms många gånger under den tiden. Sentimentalt och väldigt kul att höra hur väl orkestern klingade. Perfekt då att komma hem till rostade grönsaker, biff och bea med den goda Kendall Jackson 2008 till.
KendallJackson

Återigen ett vin som recensenterna har vitt skilda uppfattningar om som jag gillar. Återigen ett syltigt vin. Men också återigen ett vin som balanseras fint av syltighet, tanniner och syra. Vinet är mörkt i färgen, djup distinkt doft av svartvinbär, smaken är stor och fruktig. Efterhand ger sig tanniner och syra till känna. Väldigt bra matchning med maten.

Nu avkoppling med ett annat rekviem som jag spelat ett otal gånger,bland annat med Matteus. Inspelning med Berliner Philharmoniker, Herbert von Karajan och Christa Ludwig som spelar Verdis rekviem. Rätt i magen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar