lördag 10 november 2012

Rijk’s Bravado 2004

När ens fru kommer hem med diafragma från nöt som hon hävdar ska ätas till middag finns det bara en sak att göra. Ner i källaren och hämta ett duktigt gott vin, Rijk’s Bravado 2004 i det här fallet. Till den tjusiga diafragman (eller njurtappen som det egentligen är, men som inte låter lika roligt) serverades polenta med skogschampinjoner och taleggio.

Diafragma

Vinet är sanslöst gott. Stor doft och smak med mycket mörka bär, plommon och något godisartat i bakgrunden (vet inte vad). Det coola med viner av den här kvaliteten är att de är balanserade med mjuk stor smak men samtidigt strama vilket gör dem väldigt tilltalande. Det här vinet kan matcha vilken mustig mat som helst och den passade perfekt till diafragman och polentan (med ost, svamp, smör, tryffel etc). Gott som godis, dyrt och prisvärt. Ska ordna fram fler flaskor.

RijksBravado

Verkar som att 2004:n inte finns att beställa längre, men väl årgång 2002. Druvblandning på Shiraz, Pinotage, Cabernet Sauvignon, Merlot och Cabernet Franc. Janne Tuba rekommenderar så in i bomben!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar