tisdag 24 februari 2015

Födelsedagsmiddag del 2, pasta med svamp

Så till kvällens höjdarkombination, Chassagne-Montrachet tillsammans med tortellini och Karljohan. Alla kvällens kombinationer var bra, men om bubblet och första rätterna var aningens oinspirerat val så var det här en snilleblixt. Här höjde vinet och maten varandra precis som det ska vara när det är som bäst.

En av många saker vi kunder förbereda var tortisarna. Pastadegen gjorde vi i fredags och mitt på lördagen monterade vi pastan med fyllningen på färskost, parmesan och citron. Sedan in under duk och ut på pensionärskuvösen.

IMG_3338

Receptet är snott (nästan rätt av) från Sveriges godaste mat, recept av vinnarna från årets kock, och i det här fallet är vinnaren Markus Aujalay. Under pastan en bädd av svampkräm gjord på Karljohan som växt inte långt från lantstället. Ovanpå det skummet av fond vi gjorde under fredagskvällen av kycklingskrov. Sprinklat över ligger hårdstekt Karjohan, trattkantareller (som inte växte lång från Karljohan-svampen) samt rostat bröd.

IMG_3356

Vinet till blev fantastiskt bra.

IMG_3352

Syrorna i maten och vinet matchade varandra perfekt och jag tror fatinslaget i vinet gillade svampen. Både rätten och vinet utvecklades till det bästa, inte det bästa var och en för sig jämfört med övrigt på menyn, men tillsammans strålande bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar