söndag 8 februari 2015

Provlagning/teaser

Anna och jag har gett bort en avsmakningsmeny med tillhörande vinpaket för 4 personer i 50-årspresent. Bara två veckor kvar och mycket kvar att testa. Under gårdagen hann vi med ett par rätter och här blir det lite lurigt. Rätterna ska ju vara en överraskning, och om någon av de drabbade går in på bloggen så blir det ingen överraskning om det finns för mycket info.

Först ut pasta med en del djupa, nötiga svamptoner, men också syra. Utan att avslöja för mycket kommer här en bild på några av de små tortellinisarna (min fru tycker att de påminner om något, men vaddå).

IMG_3262

Till det testade vi en Chassagne-Montrachet, Joseph Drouhin 2012. Perfekt kombo som slog an direkt! Sköna fattoner i vinet, fin frukt och perfekt syra för att balansera maten. Ett väldigt bra vin (blev mer förtjust över det här än 2011:an) och gästerna jublade.

IMG_3274

Andra rätten vi gjorde avslöjar jag inte så mycket kring, men jag tycker att resultatet blev helt okej utseendemässigt. Glädjande nog får vi också använda en hel del köksutrustning här med brässering, stekning, sous-videning, confitering mm på programmet.

IMG_3280

Om det inte vore för allt hemlighetsmakeri hade jag gärna bett om hjälp av någon vinkännare här. Till rätten tog vi Calera Pinot Noir, ett nog så gott och helt okej vin, dock utan någon wow-känsla tillsammans med maten. Känner mig osäker på vilken väg jag ska ta, men jag tror att matens smaker kräver lite mer strävhet/tanniner från vinet, men att det inte är för fylligt. Rätten blev för övrigt grymt god, en vinnare.

De yngre gästerna var så här (det vill säga väldigt) nöjda med Kristofer Franzéns apelsinkorv,  strozzapreti och vår hemgjorda ketchup.

IMG_3272

Ikväll fortsätter vi med ABU-röken. Röka inomhus gör alltid Janne Tuba glad.

4 kommentarer:

 1. Snyggt! Inomhusrökning får väl ändå klassas som de mer syndiga sakerna man kan göra nuförtiden... ;-)

  SvaraRadera
 2. Hehe, här bryts tabun för fulla muggar:) Experimenterade med torsk och det blev riktig dåligt, men lärorikt.

  SvaraRadera
 3. Vill du att man ska gissa att din fru tycker att tortellinisarna påminner om? Verkligen?

  SvaraRadera
 4. Haha, tänkte inte så långt, men var och en är fri att komma med förslag :)

  SvaraRadera