lördag 14 februari 2015

Roxanich Super Istrian Cuvée 2008

Efter en lång dag anlände vi äntligen till lantstället igår kväll för en sen middag med entrecote och rester. Direkt när vi kom fram hällde vi upp en Super Istrian på karaff.

IMG_3307

Vinet är en blandning av Cabernet sauvignon, Merlot och Borgonja. Direkt ur flaskan doftar det renodlat svarta vinbär, efter en stund breddar sig paletten något, men hela tiden ganska rent och snyggt. Smaken är medelfyllig, runda tanniner och vinet slinker ner lätt. Mörkare bär och lite örter, och jag tycker det dyker upp en del peppar i avslutningen. Tänkte flera gånger på Tenuta Belguardo och att namnet Super Istrian inte är någon slump.

Vinet funkar såklart till maten: belugalinser, KÖTT, märgsås, rödvinssås och lite sallad.

IMG_3310

Roxanich levererar stabilt även om det sällan är någon wowkänsla i vinerna, mer bara trevligt och gott.

Provlagningarna fortsätter, i skrivande stund, inför nästa helgs 50-årsmiddag. Härnäst är det dags för varmkorv med bröd och till det en Dario Princic Pinot grigio 2010. Håller tummarna för att det funkar, för det låter förfärligt gott.

3 kommentarer:

 1. Håller med dig om Roxanich. Gediget men inget man längtar efter. Faktum är att deras enkla vita är nog det jag gillat bäst. Clai är betydligt roligare. Princic funkar säkert fint till korv, funkar till allt

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset! Har inte testat Clai, Princic tycker jag nästan alltid om. Kanske dags för en shoppingsväng hos Orange Wines.

  Korvsmeten ligger för övrigt och gottar sig i sous-viden.

  SvaraRadera
 3. Sen korrigering, jag har ju druckit Clai Sv. Jakov och gillade. Har för mig att det var en rätt "fet" känsla i munnen där.

  Facit ger också att Princic och korv, i det här fallet en ganska mild, fet korv på fläsk är en utmärkt kombo.

  SvaraRadera