fredag 12 september 2014

Pittnauer Dogma 2013

Första gången vi smakar blaufränkisch, och det är gott. Mörk, ogenomtränglig färg och pigg lite spritsig doft av bär och en anings viol. Det här är ett lätt vin som är otroligt lättdrucket med pigga syror och det är läskande som tusan. Smakar vin (vad nu det betyder) på ett trevligt sätt.

DSC_0319

Till vinet en paj på smördeg, ricotta och tomater. Inte direkt en himmelsk matchning. Däremot funkade charkpryttlarna och i synnerhet osten, en bergkäse, suveränt till vinet. Det är en skön känsla att ta en tugga av maten och sedan en sipp av vinet och känna att den ena bara förstärker den andra. Lyckat!

Och så, helt of topic, en bild från Väsby gård från dagens hempendling på 3 mil.

DSC_0316

Häftiga djur det där, Highland Cattle, och jag är nöjd med min pendlingsväg.

1 kommentar:

  1. Och just ja, glömde skriva att det också smakar lite kartigt och ungt. Har ingen aning om hur länge det är lämpligt att spara på den här typen av vin.

    SvaraRadera