söndag 21 september 2014

Interkardinal Solaris 2012

Det blev en skön mat- och dryckeshelg där fredagen ägnades åt bland annat lammhjärtana vi gjorde förra helgen tillsammans med lite enkelt bubbel. Lägger in en bild här med hjärtana i uppskuret skick här då de blev riktigt lyckade. Enkelt att göra, gott att äta.

IMG_2606

Väldigt kul var också att bloggläsaren Bandypuck tog till sig tipset om Ridge East Bench Zinfandel 2012 från samma bloggpost. Fick ett lyriskt meddelande via Instagram om hur gott vinet var tillsammans med örtigt lamm med potatisgratäng. Dessutom har han flera flaskor kvar. Inte alls avundsjuk. Inte alls.

Så igår kväll var det dags att testa ett svenskt vin för första gången, Interkardinal Solaris 2012.

DSC_0343

Vinet är torrt och friskt med rejäl syra, det smakar ljusa äpplen och citron. I doften är det också inslag av örter. Kräver definitivt mat till och vår kombo blev lyckad, torskrygg med en “Extra Tangy Tartar Sauce”, båda recepten från Serious Eats. Till det också en sallad på ugnstorkade tomater, haricots verts och purjolök.

IMG_2615

Vinet och såsen både lyfte och balanserade varandra och det blev en ruggigt god måltid. Nästan 300 spänn flaskan gör att det är svårt att tala om prisvärde. Känner man att plånboken blivit för tjock, eller att man när ett alldeles extra nördigt vinintresse eller bara drabbats av ett infall så tycker jag man ska köpa och testa. Ha inga större förväntningar dock. Jag kommer säkert se till att få en eller ett par flaskor vid släppet av nästa årgång bara för att det är kul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar