söndag 22 december 2013

Domaine le Sang des Cailloux Vacqueyras 2005

Ännu ett vin man blir glad av att dricka. Vinovis och Finare Vinare har skrivit bra om vinet.

vinet

Första trettio sekunderna efter att jag dragit ur korken är doften rejält skruvad med ett nästan murket, halvruttet stuk som sedan bara, poff, går upp i rök. Istället kommer en härligt köttig mörk doft fram vid karafferingen som gör att det vattnas i munnen.

Innan avsmakningen gjorde vi “chips” på grönkål i fritösen. I med kålen i frityrkorgen.

före

Sedan direkt ner i fritösen, hela tiden med skydd för omgivningen eftersom det börjar sprätta olja direkt. Fritering går snabbt och det bästa är att köra små mängder flera gånger. Låt dropptorka, salta och käka sedan. Mums!

kål

När vi senare smakade av vinet associerade både Anna och jag direkt till Leon Barral även om det här är en lite lugnare upplevelse. Kanongod köttighet med mörka bär och örter. Ganska rejält med tanniner också och lagom syra. Passade utmärkt till kvällens mat, luffarbiff, pommes frites och bea. Köttet var förvånansvärt mört och smakrikt. Extra fin bild med lite jultingeltangel i bakgrunden.

maten

En mycket hälsosam och kraftgivande kväll som var nödvändig för att kunna köra mtb:n så här tjusigt idag där vi bröt oss upp för den sista biten hala hällar.

stilstudie

Snodde bilden av mästerfotograf Erik W!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar