torsdag 23 juli 2015

Schellmann in Gumpoldskirchen 2012

Gaston levererar bra igen med en utmärkt fin Österrikelåda. Från mitt lilla statistiska underlag på tre lådor (och några referenser) känns det tryggt att rekommendera köp därifrån. Goda, prisvärda viner hemkört till dörren. Nu råkar det bli Schellmann jag skriver om på grund av den fina porchettan vi gjorde.

Snyggt kött inhandlades hos latinamerikanaren i Hötorgshallen (som vanligt) som Anna sedan skårade och gnuggade in med salt. Anna mixade sedan ihop rosmarin, salvia, timjan, oregano, vitlök och citronzest som fyllning som hon också tryckte in med kärleksfull hand i sidfläsket.

IMG_3691

Väl uppbundet fick det ligga så långt som möjligt från eldhärden, en knappt halv skorstenständare med bricketer samt några bitar körsbärsträ. Efter ett par timmar blev det påfyllning med en handfull bricketer samt två “chunks” körsbär och vändning av köttet. Mycket bra resultat efter ytterligare någon (en?) timme.

IMG_3698

Superenkelt och supergott med bara sallad och potatis med massa smör på till.

IMG_3709

Vinet från Gaston passade perfekt.

IMG_3703

Vinet är gjort på för mig obekanta druvor; Spätrot och Rotgipfler och Gastons egen beskrivning av vinet tycker jag är klockren. Kanske bara ett tillägg kring den fina aprikosdoften och en hel del mineraltoner för fullständig bild. Handla från Gaston!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar