lördag 18 juli 2015

Mackmyra, fatprovning

Så var det igår dags att testa vår extra rökiga whiskey på bourbonfat som nu legat cirka tre och ett halvt år. Vi var 6 personer som förväntansfullt anlände Fjäderholmarna för studiebesöket.

DSC_0075

När vi kom in i provningssalen så fick vi 3 stycken 5-centiliters mätglas med vår whiskey, det vill säga 2,5 centiliter vardera.

DSC_0072

Som komplement beställde vi referensprover i form av rökig Mackmyra på bourbonfat samt Mackmyra på svensk ek. Här började det roliga. Vårt prov var verkligen bra och påminde starkt om Octomore. God kraftig rök som ändå funkar ganska balanserat. Bra smak av fatet och det var en hel del vanilj- och godistoner. Inte minst, en väldigt vacker bärnstensfärg. De andra proverna var lite mer kantiga och ruffa i uttrycket. Tror vi har haft riktigt flyt med vårt fat.

Självklart hade vi också tur med vädret.

DSC_0078

Konsensus rådde runt bordet att vi lagrar vidare i minst ett år till men med regelbundna provningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar