måndag 11 maj 2015

Seghesio Old Vine Zinfandel 2012

Har man cyklat 40 mil kan det vara okej att unna sig ett par glas rött vin tycker jag. Så igår slog vi på stort och plockade fram en relativt nyinhandlad flaska Seghesio. Old Vine Zinfandel är en gammal favorit och kanske det vin som förkommer flest gånger på bloggen.

DSC_0015

Årets upplaga är verkligen rejält fyllig, klart saftig och något godisartad. Jag minns tidigare årgångar som lite “lättare” och lite mer balanserade. Det är en hel del mörka bär, någon typ lakrits/salmiak-ton och en hel del sötma. Det vägs upp av bra tanniner och syra i vinet. Jag gillar som vanligt det här. Publikfriande godis som bara slinker ner hur fint som helst.

Till vinet gjorde Anna en grymt god och mastig Polenta Pasticciata, typ lasagne på polenta med svampragu (Anna la till köttfärs) från Serious Eats. Klar rekommendation att testa för er som gillar att laga mat.

DSC_0017

En perfekt måltid för en relativt utmattad Janne. 40-milaren var lugn, men tog nog lite hårdare på krafterna än jag trodde. Trots allt rätt långt. Får se vilket vin vi satsar på som återhämtningsdryck efter 60-milaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar