söndag 10 maj 2015

Barkarby 400 km

Tredje kvalificeringsloppet av fyra inför PBP kört, bara en 60-milare kvar. Ett gäng på 30 cyklister slöt upp vid restaurang Lilla Barkarby i fredags kväll för start 23:00. På det hela taget blev det en lugn historia med ett ganska stort gäng som höll ihop från start till mål. Här är garmin-länken för den som är sugen på att kolla på rutten och lite statistik (som att temperaturen var nere på 0 under natten och att min snittpuls var 67% av max, det ni).

Vägen upp till Gävle var gamla E4:an och det handlade mest om att fundera på om det skulle bli så mycket kallare och att fokusera på att cykla i grupp i mörker. Vi hade ju såklart också ett glamoröst fika- och kontrollstopp på en mack i Uppsala, vi vet liksom hur man festar till det.

DSC_0019

I Sandviken hade solen varit framme ett tag men det skulle dröja innan den värmde. På bilden randonnörer i motljus under ett av otaliga punka- och kisstopp. Medelålders män med dåliga slangar så blir det så här.

DSC_0023

Strax efter Österfärnebo cyklade vi över Dalälven med vackra vyer och häftiga gamla brofundament. Vi passade på att få punka och i samband med det ta kisspaus. Det var nån slang som var trött.

DSC_0031

Det har varit generande dåligt med matbilder på bloggen på sistone på grund av mycket cykling och en hel del slapphet. Vid stoppet i Östervåla hann jag i alla fall med en fikabild på uppäten korv i baguette med vitlökssås.

DSC_0032

Randonnörer är konstigt nog inga hejare på gruppcykling. Så här så det ut mest hela tiden. Ett led, tvåpar eller vaddå?

DSC_0035

Gunnar var glad ändå.

DSC_0037

Väl i Uppsala fick vi en fin resa med flaggvakter och vackert väder, Skandisloppet så klart. Vi passade på att ta en paus och titta på när kortdistanscyklisterna gjorde upp med varandra.

DSC_0038

14:48 på lördagseftermiddagen kom vi till slut tillbaks till Lilla Barkarby. Måste erkänna att det kändes rätt skönt. Nu värmde också solen och efter ett par Bell Pils blev alla cyklister något suddiga.

DSC_0044

DSC_0045

DSC_0046

Grymt nöjd med cyklingen, rutten, sällskapet, ölen och allt. Nu ser jag fram emot 60-milaren 23 maj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar