onsdag 29 maj 2013

Järva–Upplands Väsby

Hempendling med rejäl omväg över Järvafältet till Upplands Väsby. Det är ett privilegium att ha naturen nära inpå knuten och kunna sticka iväg på en runda direkt efter jobbet. Ikväll blev det en rutt av Bruce från Happy MTB (i alla fall den viktiga sträckan från Akalla till Upplands Väsby). Turen innehåller grusvägar, lite asfalt, ängar och stig i skön blandning. De två bilderna nedan är tagna typ 10 meter ifrån varandra där jag precis kommit från ängsmark och är på väg att köra in i ett parti med stig.

DSC_0290

Lite väl skakigt för att ha en tung pendlarväska monterad på sadelstolpen, men sånt ska ju inte hindra en spontancrosstur efter jobbet.

DSC_0293

Tyvärr är sista biten mot Upplands Väsby inte cykelbar på grund av någon form av byggjobb. Som tur är gäller det bara en kort bit, men jag tänkte ändå se om det inte finns någon finare alternativrutt än asfaltsvägen jag körde nu.

DSC_0294

Hela vägen upp till Upplands Väsby är riktigt fin, sedan kommer ett tråkavsnitt vid Rotebro och Helenelund. Därefter är det åter Järvafället med lummig grönska och fina stigar/spår/vägar. Tyvärr inte ett skarpt ställe i bilden nedan, men det var fint.

DSC_0299

Ber om ursäkt för att det inte finns med någon ko på någon av bilderna.

Börjar bli taggad inför 60-milaren 8/6. Till helgen Siljan runt på lördag och ett pass på söndag. Därefter blir det nog rätt lugnt i hopp om att benen kommer vara fräschare, starkare och snyggare än någonsin inför den läskiga breveten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar