lördag 4 maj 2013

Diafragma med Pommes Anna + Kendall Jackson

Jahaja, diafragma till middag nu igen (en del kallar diafragma för njurtapp men jag tycker inte alls att det har samma schvung).

Diafragma

Till det en gammal bekantskap som var precis lika god och fin som jag minns den. Utmärkt kombination.

Bra metod för att göra Pommes Anna är att smöra en stekpanna, tjoffa i potatisskivor i lager med smör, salt och peppar emellan och steka på grejerna på spisen på medelhögvärme några minuter.

Anna

In i ugnen sedan på 200 grader och kör lagom länge (30-40 minuter tillexempel). Glöm inte att lägga på en tyngd så att lagren pressas ihop på ett fint sätt. Ikväll använde vi en kanonkula.

Kanonkula

När man tror att potatiskakan är klar så tar man ut den ur ugnen och vänder upp och ner på den. Om saker och ting gått som det ska skall slutresultatet se ut ungefär så här (fast kakan ska vara lite mer centrerad om möjligt).

Potatiskaka

Diafragman körde vi på indirekt värme i klotgrillen. Till kolen lade vi även några hickorysflisor vilket visade sig vara onödigt. Något för kraftig/skarp smak av rök i köttet, så nästa gång kör vi enbart briketter.

Slutresultatet blev mycket bra. Smörstekt mangold och kryddsmör på ramslök som tillbehör tillsammans med köttet, potatisen och vinet blev en höjdare.

Maten

2 kommentarer:

  1. Butchers steak tycker jag nog är den klart aptitligaste namnet...

    SvaraRadera
  2. Entraña är inte så dumt det heller.

    SvaraRadera