söndag 12 maj 2013

40-milare från Tumba

Gårdagens 40-milare blev en fin cykeltur och innebar personligt längdrekord på cykeln för mig. Precis som under och efter 30-milaren för 2 veckor sedan så kände jag mig oförskämt fräsch under hela rutten. Gårdagen erbjöd också lugnare tempo och lite mer paus vilket nog var lika bra det.

Samling tidig morgon vid Statoil i Tumba för gemensam start 06:15. Var nära att missa avfärden efter rundans första stopp vid Sillekrog. Snabbstopp och långa toabesök funkar inte så bra ihop helt enkelt. Hade varit trist med solokörning så tidigt.

Nästa stopp var Söderköping och på vägen dit en färjetur över Bråviken. Här diskuterade vi pizzans allmänt goda och hälsobringande egenskaper och varför den är så optimalt randonnerurkäk.

Hårdagrabbar

Obligatorisk klungbild nedan med gårdagens hjälte Amir som mot slutet (typ sista 15 milen) fick klara sig med ett trasigt kolfiberstyre. Styret knäcktes på båda sidor efter påhälsning i ett hål på en sträckans grusvägar och därefter var han tvungen att hålla händerna mot mitten av styret hela tiden. Otroligt starkt jobbat. Imponerande.

Klunga

Lunchstopp i Rejmyre precis vid glasbruket.

Rejmyre

Självklart pizza. En sann gastronomisk höjdpunkt.

pizza

Andra halvan av banan bjöd på en hel del fantastisk vyer. Ordet “wow” förekom 43 gånger, “pastoralt” 27, “fantastiskt” 12 och “sjöutsikt” 2. Någon kom på att någon kanske borde ha tagit några bilder. Tyvärr dök frågan upp lite otajmat eftersom det inte finns något pastoralt med en pisspaus.

kisspaus

Så här dagen efter så känns det rätt bra i benen. Skönt med lite soffcykling framför Giro d’Italia.

För att fullborda brevet-serien så återstår nu en 60-milare och första chansen blir 8 juni från Täby. Just nu känns det som att jag kommer köra.

5 kommentarer:

 1. Oj vad härligt det såg ut. Får se hur min kalender ser ut den 8:e. Just nu har den varit chokad varje helg.

  SvaraRadera
 2. Härligt kört Janne!

  Tumba 60 milaren går den 1 juni. Den siktar jag på.

  /Toni

  SvaraRadera
 3. Tack för bra samarbete!

  Vi syns förhoppningsvis i Täby.

  //DT

  SvaraRadera
 4. Tack själva!

  1:a juni är körd för mig eftersom jag cyklar runt Siljan då tillsammans med min fru.

  Riktigt sugen på att köra 8:e även om 60 mil känns lite läskigt. Förutsätter att DT startar en Randonnée-tråd i god tid innan för taktiksnack och pepp:)

  SvaraRadera
 5. Saknar en bild med barbröstade randonneurer från pizerian i Rejmyre ! ;-)

  SvaraRadera