torsdag 9 maj 2013

Kanonkop Paul Sauer 2009

Årets finaste dag firade vi genom att först ta en cykeltur och sedan ha rosépremiär på terrassen med tillhörande varmrökt lammhjärta, pata negra samt en god bok. Kändes somrigt och bra.

rose

Några timmar senare var det dags för Paul Sauer, ett käftsmällsvin med stor doft och smak som passade finfint till den hängmörade biffen med hollandaise med chipotle i.

PaulSauer

Vinet är en blandning på Cabernet sauvignon, Merlot och Cabernet franc och väldans fruktdrivet. Stor doft som tyvärr förtas något av att min näsa är en anings allergitäppt. Hoppas att det inte stör under lördagens 40-milabrevet. Smaken är fet men balanserad och lutar lite mer åt körsbärs- än åt svarta vinbärshållet. Lite pepprig i eftersmaken. Gott!

Hade lite funderingar på att öka kolhydratintaget inför lördagens lopp. 40 mil är en respektingivande distans och det kan nog vara bra att ha fyllda depåer. Just nu verkar jag dock mest riskera proteinförgiftning. Kanske att det finns lite glass i frysen att kompensera sig med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar