onsdag 1 maj 2013

Vicar's Choice Barrel Fermented Chardonnay

Hade inte tänkt att blogga, men maten blev så lyckad så jag kör ändå. Medans jag var ute och bytte till sommardäck på bilen så sökte Anna fram den här filmen på hur man benar ur en vaktel.

Vaktelurbeningsvideo

Sedan testade hon själv och upprepade processen 3 gånger med synnerligen lyckat resultat.

Själva rätten var grillad fylld vaktel med chelo-ris. Fyllningen bestod av lök, vitlök, valnötter, tomat, torkad aprikos, torkade körsbär, berberis och rosenblad. Utanpå en glace av lime, apelsin och smör. Syran uppvägde sötman i frukten och vaktlarna blev grymt goda. Grillades ca 10 minuter på kolbädd med hickoryspån.

Nedan bild på massakrerad vaktel med tillbehör.

SaintClair

Snygg grillyta på vakteln samt smörigt och knaprigt ris.

Vinet då? Jomen. Utmärkt gott och väl värt de 96 kronorna det kostade. Vi kommer säkert köpa detta fler gånger i sommar. Doftar chardonnay:) Fruktigt i smaken och ganska mycket syra. Att dricka på altanen eller köra som grillvin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar