söndag 2 juni 2013

Siljan runt

Efter förra årets misärrunda med snöblandat regn, låga temperaturer och allmän blåsighet så var förhoppningen att få åka ett Siljan runt med möjlighet att njuta av turen. Så blev det. Eller snarare så blev det en brakande succé. Vi lyckades hålla ihop gruppen perfekt med mjuk och fin körning och nästan ingen gång som någon skrek lucka. Vi delade upp klungan i 2 delar: en framtill där vi var 6 stycken som roterade och en grupp bakom där 5 stycken roterade. Det var ett vinnande koncept och vi blev 9 stycken som kom in samtidigt. Garminlänk här.

På fredag eftermiddag stressade vi iväg, dumpade katten hos mina föräldrar i Västerås och satte av mot Bäcka herrgård utanför Orsa. Mysigt ställe med fina omgivningar och lätt att rekommendera. Laddning medelst promenad och chokladmumsande. Orsa i bakgrunden.

Orsa

Som vanligt på motionslopp så var det jättetidig starttid. Tydligen ska det vara så har jag hört. Trots det var det ett piggt och taggat gulgrönt gäng som samlades på morgonen.

Taggade

Sedan gick körningen fantastiskt bra och vi satsade hela tiden på säkerhet. Vi lade oss inte bakom någon annan klunga och vi släppte inte heller in någon annan i vår klunga. Tyvärr var det en man, förmodligen orutinerad, som körde väldigt märkligt och försökte tränga sig in mellan leden eller ligga väldigt nära. När vi som var samspelta gjorde en liten inbromsning var han inte alls med i matchen och körde in oss med vurpa som resultat. Hoppas det gick bra för honom, vi andra klarade oss utan en skråma.

För mig var det här en ganska lugn tur men det känns enormt tillfredsställande att köra med en klunga som fungerar så bra och där alla som skulle komma in samtidigt i mål också gjorde det. För några, både i 1:a och 2:a grupp, var snittfarten riktigt utmanande och deras prestation desto större.

Så här glad var jag i mål.

Gladgubbe

Anna var också nöjd med att ha kört i högsta snittfarten någonsin och gjort det på ett så långt lopp som Siljan.

Gladgumma

Coach Conny längst till höger höll ordning på oss och kan vara nöjd med resultatet.

Gladagubbar

Hela gänget här nedan utom Anders som valde att hålla sig undan. Tyvärr är stilmedvetenheten inte så stor. Hjälmar på trots att cyklarna är mer än 50 cm bort, ventilhattar inte borttagna, stora sadelväskor och annat med mera (kan inte ta upp hela långa listan här). Det får vi jobba på till nästa år.

SiljanRunt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar