lördag 6 juni 2015

Södertälje 200k, Slottsrundan

Vilken cykeltur! En fantastisk bansträckning och utmärkt sällskap gjorde det är till en minnesvärd dag. Som vanligt i randonnéesammanhang startade och slutade vi vid en mack. Tror att vi var ett 30-tal som slöt upp.

IMG_0080

Efter det började den glammiga resan förbi en massa slott i Södermanland. Vi blev 9 stycken som drog iväg först och höll ihop till Södertuna slott. Två stycken valde att dra vidare direkt medans vi smarta typer självklart käkade slottslunch. Bra val. Då kontrollerna inte alltid var bemannade så fick vi ta foton som bevis på att vi varit på plats. Första kontrollen Nynäs slott.

IMG_0093

Mellan kontrollerna såg Anders så här glad ut.

IMG_0086

Men åter till det viktiga, lunchen! Jädrar i min låda och dra på trissor, men det är helt klart så här alla kontroller och depåer ska se ut.

IMG_0100

Linneduk, linneservetter, personal som kommer med bröd. Var är misären, vatten- och luftskåpet på Statoil, varmluftstorken på toan på McDonalds, dikestuppluren? Vill inte veta. Till lunch serverades en toast Skagen och en god lax.

IMG_0104

Därefter körde vi vidare mot Stallarholmen och Mälsåker. Här hade vi det enda som kunde liknas vid lite motstånd, fuktig substans i form av blött regn som gjorde oss våta i närheten av Skottvång. Ingen verkade nämnvärt berörd. Vid Mälsåkers slott påbörjades ett idogt selfiesande eftersom det var andra fotokontrollen.

IMG_0111

Sådär höll även jag på med en massa trams och lölj.

IMG_0113

Kort därefter, i Stallarholmen på Printz bageri så blev det dags för dagens fika. Skitbra. Till och med solen tittade fram och bara man hade rätt vinkel på kroppen så började paddingen torka en aning.

IMG_0115

Sedan var det bara att jonna de sista 5 milen i lugn, ro och lagom trevlig väder. Alla voro nöjda.

IMG_0120

Det här var den slappaste och skönaste brevet jag kört, ändå känner jag mig lite lagom mör som sig bör efter 20 mil i sadeln. Tack till trevliga gänget som höll ihop hela vägen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar