lördag 6 juni 2015

3 x Ginger Beer

En gammal favorit hos Anna och mig är Fentimans Ginger Beer från bolaget, läskande och god med ett rejält ingefärabett som funkar finfint på verandan efter en cykeltur. Särskilt gott är det att blanda i lite Bacardi Limon, och när vi är på äkta festligt humör även dutta i en anings limes-saft och kanske en isbit. Väldigt bra (om inte bäst) sommar-/grilldrink.

Av en händelse råkade vi ha ett par flaskor ingefärsdricka av annat fabrikat liggande i kylen samt att jag stötte på en av mig otestad sort på Coop i Strängnäs förra helgen. Bacardi Limon finns alltid på plats.

På grillen låg en karré på indirekt värme med några körbärs-chunks på weberbriketterna. Under tiden såg vi på den förvånansvärt mörka Snow White and The Huntsman som visade sig passa exakt utmärkt till tre drinkar.

Först ut Grace Jamaican Style Ginger Beer inhandlad på Coop.

IMG_3564

Och, jädrar, vad förvånansvärt gott det var. Bra ingefärssmak. Liknar Fentimans men betydligt sötare och funkar definitivt som drink.

Nummer två blev Belvoir Fruit Farms Ginger Beer, inköpt på det något hipstriga The English Shop i Söderhallarna.

IMG_3566

Det här blev grilldrinkssejourens höjdpunkt med en rätt speciell smak som kanske inte passar alla, men som vi föll för. Det är ett rejält ingefärsbett. Torr och gräsig, nästan lite jordig i smaken. Mycket gott.

Och så till sist Breckland Orchard Ginger Beer with Chili, också den inhandlad på Söderhallarna.

IMG_3562

Det här är den mest försiktiga. God ingefärssmak, men den saknar bett och känns lite blaskig jämfört med de andra. Chilin känns inte av alls och sötman är ganska försiktig. Gott, lite mesigt och något jag kan tänka mig att bjuda mamma på.

Kvällens vinnare så klart Belvoir, men jag undrar om inte favoriten fortfarande är Fentimans. De här två kan dock funka väl som komplement till varandra. Kvällen avslutades med karrén tillsammans med lite grillade grönsaker, potatisar, majonnäs och en AN/2.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar