söndag 10 mars 2013

Bourgogne Vieilles Vignes de Pinot Noir 2011

Matlagningsvinet slår värden med häpnad och har dessutom ett respektingivande långt namn: Bourgogne Vieilles Vignes de Pinot Noir Albert Bichot 2011. Anna köpte vinet (97 kr) till långkoket på oxkind som i skrivande stund står och puttrar på spisen. Eller puttrar, och puttrar, här testas nya tryckkokaren.

Det första vinet användes till var att fräsa rent stekpannan från rotfruktsfräset till grytan. Direkt spreds en doft av lingon i köket som sedan blev temat för både doft och smak. Vi sörplade med glädje i oss vinet medans Anna lagade mat och jag fixade till hennes racer för försäljning och hennes cyclocross för sommarpendlingen (som börjar på onsdag).

PinotNoir

Ett lätt vardagsvin som vi kommer att köpa igen. Att sippa på en eftermiddag på verandan eller att ta till lättare mat. Bra och prisvärt.

3 kommentarer:

 1. Mycket inspirerande läsning som vanligt, jag blir hungrig varje gång jag läser din blogg. Vad blir det för något nytt om Corratec:en ska få en ny ägare?

  SvaraRadera
 2. Tackar!

  Det är Annas gamla Merida som är till salu. Aluracer med ultegrakomponenter rakt igenom, men en geometri som aldrig passat riktigt. Något för utsträckt sittställning för Anna och Corratec:en har kortare överrör. Känner du någon som är intresserad?

  SvaraRadera
 3. Nej, tyvärr vet jag ingen som är ute efter en racer. Nu är vi på väg hem från Sälen, tre mycket trevliga skiddagar.

  SvaraRadera