lördag 30 mars 2013

Calera Pinot Noir 2010

Idag har vi verkligen njutit av våren med snömtb, rosé på verandan och kvällsgrillning. Grillning är en mycket bra utomhusaktivitet där man både får elda och ta en pilsner, i detta fall Joars dricka som är en fin fyllig obesk öl från Hantverksbryggeriet i Västerås. Finns i beställningssortimentet och värt en provning.

Grill

Efter tändning och introduktionsöl är det dags för själva matlagningen. På menyn är det småpippisar i form av vårkycklingar med grillade grönsaker. 4 kycklingar på indirekt värme och en full skorsten weberbriketter överfösta till en tredjedel av grillytan. På det större flisor av hickory.

grill2

Någonstans här var det dags för avsmakning av vinet.

Calera

Ett lätt och fint vin. Något avtrubbad satte jag näsan långt ner i glaset för att först skönja hallonbåtar och bär. Smak av bär och fat. Vinet ger ett “fräscht” (vidrigt uttryck men ändå) och balanserat intryck. Det är väldigt gott och det bör det vara för 219 kr, men kvaliteten når inte hela vägen upp till priset. Tycker dock att det blivit ett snäpp bättre för varje glas:)

Hursomhelst passade det bra till krubbet. Kycklingarna körde vi i ca 35-40 minuter till alldeles för höga 70 grader, men det blev jämrans saftigt och gott ändå. Indirekt värme och vila medans grönsakerna grillades gjorde susen. Grymt snygg grillyta!

kyckling

kycklingogrönt

Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar