lördag 16 mars 2013

Taurasi Dei Feudi Di San Gregorio 2007

Idag var det korvmässa i Stallarholmen och utöver korvexkursion och allmänt ätande så hade vi tänkt besöka köttbutiken för en bit lamminnerfilé. Innan vi hann så långt så övertygade Elisabeth från Molstabergs Säteri oss om att vi istället skulle köpa en fårentrecote av henne vilket visade sig vara en lyckträff. Planen var att ta fåret till chevrepotatis, citronglaserade rotsaker samt sås på lammfond.

Kändes som att vi hade en massa viner som kunde passa så varför inte en Turasi (nr 6282 för 150 kr) gjort på Aglianico.

Taurasi

Käftsmällsvin! Tjock doft och det första jag tänker på är Dr Pepper. Även vanilj doften. Skön stor smak med körsbär/plommon och tanniner som väger upp. Jäklar vad gott. Läs gärna recensionen från HD om 2005:an som är känns helt relevant för 2007:an. Passar strålande till krubbet.

Maten

Fåret körde vi i sousviden till 52 grader. Köttet var förvånansvärt milt, men ändå smakrikt och mört. En riktigt genomkomponerad middag där kombinationen med vinet blev verkligt lyckad.

Matenigen

Funderar på om jag inte bör lägga undan ett par flaskor till kommande grillkvällar (eller funderar och funderar, det är nog bara att köpa). Det här är på gränsen till Jannetuba rekommenderar. Stort och coolt alltså.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar