fredag 22 februari 2013

GR-174

Efter två helger med roliga aktiviteter, först middag med Annas familj och sedan Tour de Ötzi (även beskrivet här) så är det skönt att vara tillbaka i stugan i Strängnäs. Ordningen återställd.

Kvällens mat lämpade sig antagligen bäst för någon form av vitt vin, kanapéer med grönsaksblandningar, musslor och brie, och sedan ankleverfyllda vaktlar. Eftersom vi var sugna på rödtjut så slumpade vi istället fram en GR-174 från Priorat, 129 kr på bolaget (ska försöka inkludera pris i framtiden).

Vinet

Med näsan närmande sig glaset är det första jag associerar till geléhallon, vid närmare inspektion är doften fruktig med hallontoner. Smaken är fruktig och fyllig med hyfsad syra som balanseras upp av vinets sötma. Också en skön kryddighet i smaken som inte sticker allt för mycket på tungan trots att vinet är alkoholstarkt så det förslår med 15% skrivet på etiketten.

Trots allt passade vinet fint till förrätten. Skulle kunna fungera på vilket party som helst.

Kanapeerna

Till vaktlarna var det verkligen inte någon höjdarkombo.  Ingen jättekonflikt, men man kan göra roligare saker. Däremot så passade de gräddbrässerade och smörbehandlade mangoldsarna alldeles strålande till vinet, smaken och fettet lyfte prioraten ett snäpp.

Vaktlarna

Gillar vinet och kommer att köpa igen. Till rätt mat kändes vinet alldeles strålande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar