onsdag 2 januari 2013

Nyårsafton

Förra årets nyårsafton firades med cykling på torra fina barmarksstigar i minusgrader, årets nyårsafton inleddes med 1 timme och 40 minuter trainer inomhus med bordsfläkt. Skönt att vara igång med träningen igen och trots allt bara fem dagars uppehåll på grund av förkylningen.

Efter träningspasset var det dags för matlagning, inledningsvis ankleverpastejfyllda vaktlar. Här ligger några stackare och väntar på att bli urbenade.

Vaktlar

Efter det var det dags för friterad tryffelrisotto med ett glas Bollinger till. Bollarna är utsökta och champagnen godare än väntat med fin brödighet och lagom syra.

Bollar i väntan på fritering.

Risotto

En flaska skumpa.

Bollinger

Risotton var bara tilltugg till matlagningen för den egentliga middagen. Förrätt blev brioche med potatiskräm och brynt smör samt stenbitsrom och schalottenlök. Brioche är en kaka förklädd till bröd och innehåller mest smör och ägg.

Rom

Andra förrätten var oxsvansterrin med kantarellsoppa. Oxsvansen är fylld med ankleverpastej och den här gången har vi lyxat till det med köpepastej (den i vaktlarna var egentillverkad).

Oxrulle

Lite enklare bubbel till soppan, Dopff. Gott det med, men med lite högre syra och inte lika fylligt.

Till vaktlarna blev det en Isenbourg Gewurztraminer som trots sin rejäla sötma är ett balanserat och fint vin. För mig är det alltid gewurztraminer som gäller till anklever, men jag vet många som föredrar torrt bubbel. Vinet smakar utmärkt och utgör en genial kombination till fågeln. Gillar!

Isenbourg

Tyvärr misslyckades jag med urbeningen av vaktlarna så slutresultatet blev inte snyggt, dock smakade det utmärkt.

FylldaVaktlar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar