tisdag 8 januari 2013

December - sammanfattning

Målvolymen från november hölls men inte med stor marginal. Månaden inleddes finfint med några varierande löp-, cykel, spinning och boxpass men slutade med förkylning och oinspirerad träning. Total tränat under månaden: 38 timmar och 18 minuter.

Cykling: Har mest varit pendling på cx och mtb. Den stora grejen är dock spinningen med Strängnäs CKBalanZe. Första gången jag testar spinning och ledaren har lyckats göra passen utmärkt anpassade för landsvägscyklister. Fick till 3 pass i december och tänker vara med på fler framöver. Totalt 22 timmar och 10 minuter på cykling.

Löpning: 47,48 km löpning plus ett par pass på löpbandet. Försöker bara att underhålla löpsteget just nu.

Gym: Stenhårda boxpass på tisdagar på jobbet, ett par av dem med en brittisk vikarie som körde hårt med oss. Utmärkt träning. Styrketräningen puttrar på okej. Totalt 7 pass styrka och boxning.

Mentalt: Varken eller. Sugen på att köra mer utomhus, gärna cx.

Kost och vikt: Nere i källaren. Fetaste julen någonsin tror jag med riktigt fina julbord och väldans god mat på hemmaplan. Har klarat av Hornudden, Operakällaren, Ulriksdals wärdshus samt en del excesser i stugan. Upp 3 kilo i december. Känns inte alls bra och nu får det bli skärpning så att vikten inte drar iväg ytterligare.

Målsättningar januari: Att nå en träningsvolym på 40 timmar. Fördelningen mellan passen är ännu inte så intressant men det står inte på förrän det är dags för första cykelloppet. Åtminstone 2 längre pass på cx bör det bli (>2,5 timmar). Det i kombination med spinningen bör räcka som längre cykelpass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar