lördag 2 augusti 2014

Marques de Arienzo Reserva 2006

Lånade ut en ryggsäck till en kille för ett cykeläventyr och fick tillbaka ryggsäcken med ett vin som jag i ungdomen köpte när det skulle vara riktigt fint och festlig. Och eftersom det skulle vara fint och festligt härom dagen så var vinvalet enkelt.

Spanskt vin fick ackompanjeras av spansk mat, grillad paella. Mis en place.

IMG_2435

Vi gör den som vanlig paella och börjar med att steka, i tur och ordning, chorizo, fläsk och kyckling. Grillen är preppad med en dryg skorsten Weber kokosbriketter.

IMG_2437

Sedan kör vi igång med sofriton med lök, tomater, pimenton och lite annat smått och gott, blandar ihop allt inklusive ris och låter puttra i kycklingfond.

Under tiden korkar vi upp.

Vinet

Det smakar och doftar ungefär som jag trodde. Här är generöst med vanilj och dill och lite dammiga kryddor. Inte alls oävet och ganska gott. Slinker ner fint med paellan som i färdigt skick blev så här snygg (räkor och lite krafs adderat på slutet).

Klart

Att grilla paella är en kul grej och man kan engagera gästerna i matlagning om man vill (utan att de behöver göra något). För den som är en sucker för grillat så adderar det lite grillsmak och just den här paellan blev jag väldigt nöjd med. Tyvärr fulkorv från konsum, riktig chorizo är att föredra. Proportionerna var cirka 400 g korv, 450 gram fläsk, 450 gram kyckling, 500 g räkor och 6 dl ris. Räcker till 4-5 cyklister alternativt 10 pensionärer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar