fredag 22 augusti 2014

Perez Cruz Limited Edition Cabernet Franc 2012

Efter att ha sett en konversation mellan Ulrica L. Pettersson, Magnus Reuterdahl och Magnus Ericsson var det oundvikligt att beställa hem ett par flaskor av Perez Cruz Limited Edition Cabernet Franc 2012.

DSC_0303

Som lika delar kunnig/okunnig vinnörd som vill lära mer är det kul att följa recensenter som man inte alltid håller med, men som man litar på, och både Magnus och Magnus lever upp till de kriterierna. Följ gärna deras bloggar för fina tips och för att få ta del av sann vinpassion.

Som vanligt innan jag skriver något på bloggen har jag googlat vinet och ibland blir det precis som nu väldigt disparata omdömen hur vinet doftar och smakar (från återhållen doft till stor doft, från lätt/medelfyllig smak till tjocksmocka, och så lite olika bärsorter hit och dit). På sätt och vis kul att även välmeriterade recensenter kan uppleva samma sak så olika, men samtidigt märkligt. Tur att Janne Tuba sitter på facit.

Doft: Första intrycket vid öppning: kompott med massor av svarta vinbär men också lite örter, på gränsen till för syltigt. Efter en stund lugnar det ner sig lite och doften blir riktigt angenäm.

Smak: Väldigt fruktigt och mycket syra, på gränsen till surt (men fortfarande väldigt gott). Helt klart svarta vinbär men också grästoner och lite fat. Till den enkla pastarätten med en hel del vitlök passar det perfekt. Sparar halva flaska till imorgon kväll för att se vad som händer.

Summa summarum så är det här bra grejer, mycket gott. Finns det i beställningssortimentet så tjöp! Återkommer eventuellt med kommentar om hur det smakar imorgon kväll. Skål!

2 kommentarer:

  1. Tack för länk och kul att du läser min blogg, och du verkar följa min och Magnus Ericsson devis - det är alltid är bättre med två Magnus! Det där är ett trevligt vin.

    Magnus Reuterdahl

    SvaraRadera
  2. Hej Magnus!

    Visst är det ett bra vin, och så måste jag tillstå att jag är förtjust i båda magnusarna:) Keep it up!

    SvaraRadera