torsdag 29 maj 2014

CK DISTANS 20-milare från Västerås

Sveriges puttigaste cykellopp? Kanske. Vi var tre startande på dagens 20-milare i arrangemang av CK DISTANS, och jag kan bara beklaga att alla ni andra missade loppet. Väldigt vackra vägar och bitvis sann propagandacykling, och självklart var stoppet på Elsa Andersson konditori i Norberg höjdpunkten. Här garminlänken för rundan.

Micke och jag möttes vid 7:30-tiden i morse för transport till starten på statoilmacken vid Bäckby i Västerås. Jädra mackvurmande bland alla randonneurer. Micke var riktigt taggad.

Tuffing

I Västerås träffade vi Jonas som först delade ut våra kort och sedan tog en monsterförning i raskt tempo första milen vilket han fick sota för mot slutet av rundan. Fram till Norberg gick dock allt som en dans.

Elsa

Där fanns också ett par velomobiler som vi kört om. Mannen på bilden har inget med velomobilerna att göra, men han ska köra Mälaren runt. Det ni.

VeloGubbe

Konditoriet var väldans mysigt och det är inte förvånande att det är en klassiker att stanna vid för cyklister. Blev en skagenmacka, chokladboll och kaffe. Fina grejer alltså.

Krubb

Efter Norberg verkade fikabenen göra sig bekanta hos Jonas och Micke, jag själv var naturligtvis helt oberörd och sjukt stark hela tiden. Vid stoppet i Riddarhyttan var de trots allt fortfarande jätteglada, och in biltemahandske var också nöjd med att få vara med på bild.

GladaGubbar

Vid sista kontrollen i Kolsva, som självklart också var ett mackstopp, höll vi fortfarande ihop. Blev glass och läsk i gröngräset i helt fantastiska omgivningar.

CooltPlejsiKolsva

Strax härefter gick musten ur Jonas så klungan såg mest ut så här de sista 4 milen. Notera de ogenomskinliga brallorna, men så var det också Mickes premiär som randonneur,

Klungan

Summa summarum ett alldeles utmärkt lopp. Bansträckningen är riktig bra, bitvis väldigt vacker och bitvis kuperad. Nästa gång hoppas jag på mindre vind och fler deltagare.

3 kommentarer:

  1. App, app, app... fikaben efter Norberg? Skulle inte tro det va... då har du nog förträngt min monsterförning som fick Jonas lungor att packa ihop totalt. 15km var sträckan. 37,5km/h var snittet. Pajas! :-)

    SvaraRadera
  2. Såja gubben, du var jätteduktig.

    SvaraRadera