lördag 8 februari 2014

Radikon Oslavje 2004

Inne i en intensiv period nu med främst flytten till nya lägenheten som stora grejen. Eftersom vi bara flyttar fyra kvarter så har vi kört kontinuerlig sortering av prylar och flytt av kartonger nästan varje dag efter jobbet. Nästa lördag, 15/2 går stora bilen med soffor, säng, matbord mm. Just nu ser det ut ungefär så här i lägenheten.

Kaos

Den här helgen tog vi en paus på landet. Eftersom vi är mesproppar och inte orkade vara ute i leran blev det en Sufferfest-fest på Balanze idag och till och med lite fint fredagsmys igår med fredagskasse från Cajsa Warg och en Langhe Nebbiolo Pio Cesare.

Fredagsmys

Pio Cesare förblir obloggad men den är en höjdare. God och prisvärd.

Idag blev det istället ett vin från Oslavia, Italien precis vid gränsen mot Slovenien: Radikon Oslavje 2004. Efter goda råd från Billigt Vin (som inte verkar blogga om så billiga viner) så ser vi till att sköta luftning och temperering ordentligt med mål att ligga på 15-17 grader i serveringstemperatur.

Radikon

Första testen efter någon timmes luftning. Fräsch (värdelöst värdeord men kommer inte på något annat för tillfället) doft med citrus och nötter. Fin syra och ganska rejäla tanniner. Aningens knutet men öppnar sig säkert mer under kvällen, men eftersmaken är härligt lång och skön.

Efter ytterligare en god stund på karaff smakar vinet kanon! Missade hur lång tid det stått, men temperaturen står nu på 15,5 grader. Vi har tagit fram goda charkuterier, oliver, kapris och bruschetta med kronärtskockshjärtan och lättorkade tomater. Funkar alldeles förträffligt.

Vilken skillnad mot senaste orangea vinet, och det är säkert behandlingen som gjort skillnaden. Känns som jag lärt mig en värdefull läxa och vi har kvar en π Not som vi får se till att testa på bättre sätt nästa gång.

Senare ikväll konfiterade anklår med Kevin Arnold Shiraz. Livet är bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar