lördag 25 januari 2014

Heitz Cabernet Sauvignon 2008

Sådärja, i torsdags fick Anna hämta nycklarna till nya lägenheten i Annedal då jag var upptagen med jobbresa till Finland vid själva utlämningen. Efter att jag landat på Arlanda var det full fart hem, lasta bilen med kartonger och fru och sedan iväg till lägenheten för storartat firande med en dyr flaska Heitz.

vinet

Ett väldigt oplanerat köp som jag gjorde på vägen från flygplatsen på Bromma blocks. Kriterierna var dyrt, drickfärdigt och passar till pizzan från lokala pizzerian. Kvalitetsmarkörerna finns där och det är ganska elegant, balanserat, fyllligt, dock inte alltför lång avslutning. Försiktiga, lena tanniner och vinet slinker ner mjukt och fint. Smak av vinbär förstås men med dragning åt lite ljusare bär. Såklart jättegott men med tveksamt prisvärde vid 400 kr.

Vi gick all in på att ordna en vacker och mysig dukning. Tyvärr glömde vi en tändare till de levande ljusen, men korkskruv, bestick och glas var ändå de viktigaste och mest grundläggande delarna i arrangemanget och de kom vi ihåg.

maten

15/2 går flytten, ett mycket viktigt datum eftersom det är då jag blir med cykel- och mekrum i lägenheten.Storartat!

2 kommentarer:

  1. Hur har du klarat dig så länge utan detta rum med stort R?

    SvaraRadera
  2. Vet inte, visst känns det märkligt. Nära nu:)

    SvaraRadera