Den orangea resan fortsätter och den här gången med en Dario Prinčič Jakot där Jakot står för Tokaj som av någon anledning inte får skrivas på etiketten.
Ännu ett gott vin som både Anna och jag gillar.
Doft: citrus, äpplen, juice och lite nötighet.
Smak: En del beska med relativt försiktiga tanniner och lagom syra och mycket trevlig frukt. Väldigt speciell smak med association till chardonnay med smöriga toner, och vinet är också lagrat på fat i 22 månader. Vi tog vinet direkt från kylen, hällde upp ett glas för test, och testade återigen efter att flaskan stått framme ett par timmar. Vi tjoffade in flaskan i kylen igen eftersom det verkar må bra av att serveras något svalare.
Till efterrätt blev det en sådan här.
Inte så tokigt det heller.
Dario Princic är en gigant. Jakot (prova att läs baklänges, Princic o flera andras reaktion när Tokaj eller Tocai sedan EU i sin oändliga vishet beslutat att namnet enbart fick användas på ungerska furmint viner...) har jag bara provat i provningsskvättar men bianco Trebez är ett stort vin, liksom hans ribolla. Kul med en ny blogg som skriver om sådana här prylar
SvaraRaderaTack för kommentaren, du är en av de skyldiga till att jag har börjat prova den här typen av viner:) Känns som att det är en ny dörr som öppnas med viner med karaktär och personlighet.
SvaraRadera